Foto Honing-stuifmeel vinaigrette

Honing, Stuifmeel

Honing-stuifmeel vinaigrette

ingrediënten

  • 50g appelazijn
  • 50g citroensap
  • 25g mosterd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepels stuifmeel
  • 3 eetlepels honing (eventueel meer of minder naar smaak)
  • 1/2 koffielepel zacht paprika poeder
  • 1/2 koffielepel komijn
  • peper en zout naar smaak
Bereiding

1. Doe alles in een afsluitbare pot of fles.

2. Meng alles goed door elkaar en zet weg voor enkele uren in de koelkast.

3. Haal de Honingvinaigrette na enkele uren uit de koelkast, schud nog eens goed door elkaar voor het opdienen.

Foto Honingboter

Honing

Honingboter

ingrediënten

  • 250g boter
  • 50g boter
  • Bakpapier of plasticfolie
Bereiding

1. Doe de boter en honing in een mengkom.

2. Meng de boter en honing.

3. Pak de honingboter in en leg een tijdje in de koelkast of gebruik meteen.

Foto HoningKaramels

Honing

HoningKaramels

ingrediënten

  • 235 ml volle room
  • 1 vanillestokje
  • 270g suiker
  • 230g honing
  • 115g ongezoute boter
  • 1 koffielepel Fleur de sel of grof zeezout
  • Suikerthermometer
Bereiding

1. Bedek een ovenschaal met bakpapier

2. Halveer het vanillestokje en Laat het 10 minuten in de room sudderen op een laag vuur. Haal daarna het vanillestokje eruit en voeg het merg toe aan de room.

3. Meng de honing en suiker in een steelpan. Los de suiker op zonder te roeren boven een middelhoog vuur. Blijf verhitten tot er een donkere karamelkleur te zien is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Let op suiker verbrand snel!

4. Haal de pan van het vuur, men de boter er klontje voor klontje door. Als alle boter is toegevoegd meng je het warme room mengsel erdoor.

5. Breng het geheel aan de kook. Blijf doorkoken tot het mengsel de temperatuur van 125 °C heeft berijkt.

6. Giet Het mengsel in de ovenschaal. Strooi er eventueel het zout over. Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de koelkast. Laat het daarna nog voor 1 uur stollen op kamertemperatuur.

7. Snijd de karamel in blokjes en pak in in bakpapier. Bewaar in een luchtdichte doos. Ze zijn een aantal weken houdbaar.

Foto Honing BBQ Saus

Honing

Honing BBQ Saus

ingrediënten

  • 240g ketchup
  • 160g appelsap
  • 60g rode wijnazijn
  • 240g honing
  • 1 koffielepel gerookt paprika poeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 sjalot
  • 1/2 teentje look
  • peper en zout naar smaak
Bereiding

1. Doe alle ingridenten in een steelpan en zet op een zacht vuur.

2. Kook dit mengsel in tot een ingedikte saus.

3. De BBQ saus is klaar voor gebruik.

Foto Nectarine bladerdeeg koekjes

Honing

Nectarine bladerdeeg koekjes

ingrediënten

  • Honing
  • Nectarine
  • Bladerdeeg
  • Poedersuiker
Bereiding

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de nectarine in schijfjes.

3. Doe een beetje honing op de bakplaat en leg daarop schijfjes nectarine.

4. Doe op de schijfjes nectarine nog wat honing.

5. Dek de nectarine af met stukje bladerdeeg.

6. Zet de bakplaat 20 min in de oven op 180 °C.

Foto Varkenssate

Honing

Varkenssate

ingrediënten

  • Dun gesneden gerookt spek
  • Varkenshaasje
  • Paprika
  • Satekruiden
  • Honing
Bereiding

1. Smeer het gerookt spek in met de honing.

2. Rol het varkenshaasje op in het spek, als het varkenshaasje te dik is snijd het langs door midden.

3. Snijd het varkenshaasje met het spek in blokjes.

4. Prik de blokjes op een saté stokje afwisselend met paprika.

5. Kruid de saté met satekruiden.

6. Bak de saté (op de bbq).

Foto Kippenvleugeltjes

Honing

Kippenvleugeltjes

ingrediënten

  • Kippenvleugels
  • Kippenkruiden
  • Olijfolie
  • 1 koffielepel ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 tenen look
  • 1 eetlepel honing
Bereiding

1. Kruid de kippenvleugels met de kippenkruiden.

2. Maak de marinade met de olijfolie, ketjap, mosterd, honinng en fijngehakte look.

3. Meng de marinade onder de kippenvleugels en laat een tijdje rusten.

4. Bak de kippenvleugeltjes (op de bbq).